Lysviks IF

IK Sturehov - Lysviks IF 0-3

De var bortamatch i perfekt fotbollsväder mot svårspelade Sturehov från Örebro som var på programmet idag. De har efter en trög inledning på serien visat fantastisk form och inte förlorat sen 20 Maj utan radat upp 10 segrar o 3 oavgjorda sen dess.
Efter regnande var det en lite tungsprungen och småhalkig plan men naturgräs då Sturehov likt oss är några av de lag i serien som på alla sätt o vis försöker spela matcherna på naturgräs.
Då seger var nästan nödvändigt för att hänga på Eda i fighten om bästa värmlandslag i serien samt fortsatt ha chans på topp tre var det ett taggat Lysvik som äntrade scenen idag väl medvetna om att en toppmatch måste till för att uppnå detta.
Så även om de på några fötter såg lite tveksamt ut så tog vi ett bra grepp om matchen från start genom bra intensitet och bra duellspel på många håll. Detta gör att vi utan att skapa stora chanser till stora delar har bollen på deras planhalva och de måste freda sig med långbollar som vår vältimade trebackslinje enkelt kan ta hand om.
Vi kan rättvist ta ledningen i 18min när vi får en frispark lite till höger ca 25m från mål som Amanda tar hand om. Vi pratade före matchen om att väglaged inbjöd till distansskott då studsarna är förädiska när planen var lite blöt.
Detta tog Amanda fasta på och slog ett hårt, lågt vältimad skott som var så välriktad nära stolpen att målisen inte hann med utan ledningen var ett faktum.
Ett par minuter senare får vi vår första hörna som blir farlig men mv kan boxa ut bollen som sen kommer in tillbaka och ger oss bra läge att trycka in den men vi är i dessa lägen alltför passiva så bollen kan till slut tas om hand av målvakten.
Nån minut till gick när nästa läge kommer då Alina ger Nora bra läge på högerkanten och hon slår ett hårt lågt kanoninlägg men tyvärr tar vi inte löpningen mot förstastolpen som gett friläge utan gömmer oss centralt bakom mittbacken så de kan bryta.
Dessa två sekvenser är två av tre saker som gör att vi inte skapar de stora lägen vi borde få med det spelet vi har ute på plan.
Dvs vi är alltför försiktiga i dueller i straffområdet när de är 50-50 lägen, vidare så vet jag att vi tränat på att förstaspelaren ska gå stenhårt på förstastolpen när vi ser att ytter ska slå in bollen. Tredje grejen är att vi måste ta löpningar i djupled för att dra isär försvaret och inte låta dom bekvämt ta emot långbollar med alla motståndare framför sig. De gånger vi löper får vi jättelägen men det måste ske oftare för då kan vi göra änniu fler mål än vi gör och då vet jag inte hur vi ska kunna besegras.
I 28e minuten kommer så efterlängtande löpningar då först Emelie tar en tidig löpning och får bollen samtidigt som Alina gör en rejäl djupledslöpning och får ett fint framlyft av Emelie med friläge som följd vilket utnyttjas perfekt med ett behärskad avslut bredvid målisen.
Första sekvensen med löpningar i djupet och vackert spelmål direkt.
Spelet jämnar nu ut sig och de kommer upp i lite småfarliga anfall utan att skapa några stora chanser och de antydningar till farliga bollar in tar en för dagen kanonsäker Elin hand om. De halvlägen de får kommer oftast inte pga bra spel utan att vi är för smånätta i passningsspelet på mittplan så de kan bryta och vända spelet snabbt.
2-0 i paus är rättvist efter en mycket gedigen halvlek av oss men vi är medvetna om att det kan bli lite jobbigare i andra då vi har en hel del spelare som av olika anledningar inte tränat fullt ut sensate tiden.
Vi startar andra halvek med ett fint anfall där Hilma hittar med en fin boll ut till Nora som än en gång får till ett kanoninlägg men var finns våra löpningar in mot mål för det som syns i farliga området är fyra rödklädda så de kan enkelt rensa undan.
Spelet är nu jämnare än i första men det är mycket byta boll på mitten så målvakterna behöver inte ingripa värst mycket men i 53e minuten blixtrar vi till. Lotta nickskarvar en boll till Amanda som sticker fram bollen mot Emelie som får friläge men målisen får en lätt touch på bollen så den går till hörna. Den blir riktigt farlig då bollen ligger lös 3-4 meter från mål men som sagts tidigare i dessa lägen är vi inte nog heta så de kan lyfta iväg bollen från farligt område.
Minuten senare får vi ännu ett friläge när Hilma ursnyggt vänder bort sin bevakare efter ett inkast och rullar bollen frammåt mot Amanda som i ögonvrån ser att Alina tagit en djupledslöpning. Amanda kan genom att klackstyra bollen ge Alina bollen och hon bryter sig förbi sin spelare men tyvärr blir sistatouchen för lång så målisen hinner ut o avstyra.
Nu hade vi två löpningar i djupet på två minuter med två frilägen som följd och detta borde ge oss en hint på hur vi kan såra motståndarna enormt med den passningsskicklighet och finurlighet vi har i laget
Vår fina period fortsätter då vi i 57e minuten får en frispark ca 30 met från mål i vänsterläge och då det är på fel sida för Amanda så löper hon därffrån men vi skriker på bänken att hon ska ta den. Hon lyder order (he he) men denna gång väljer hon att lägga en hög boll till synes med bredsidan och den seglar perfekt in i nättaket utan att målisen verkar göra ett ärligt försök att nå den o då har man skapat respekt som frisparksskytt när mv ger upp redan när skottet är på väg.
Efter målet sjunker vi ner markant spelmässigt och det kan bero på flera saker som att vi nu vill bevaka ledningen, vi är på många fötter trötta, vi gör en del byten och det kan göra det rörigt även om inhopparna gör sitt jobb för de ska synkas ihop med laget etc.( Vi kan bara se en dag tillbaka då damlandslaget gjorde ett trippelbyte och tappade matchen helt sista 20)
Detta gör att de flyttar upp sina positioner och kan hota i djupled som i den 59e min när vi missbedömer en lång frispark vilket ger deras anfallsstjärna kanonläge men volleyavslutet går över. Fortsatt en kamp med mycket missade passningar samt massor av inkast och vi uppträder lite oorganiserade med på många håll dålig koll på både defensiv som offensivspel.
Detta gör att vi i 71a minuten börjar plita in 1-3 då de efter vi tappat boll på mitten får friläge till vänster men avslutet går i västolpen o ut PUUHH.
Spelet fortsätter på samma sätt där vi har svårt att få till vettigt anfallspel men defensiven är fortsatt mycket solid även om de i 88e minuten får bra skottläge till höger men Elin är på g o gör en kanonparad.
3-0 efter en imponerande insats där laginsatsen är fantastisk men ska man ta fram nått så stärks mitt tycke att Therese tillhör topp3 i mif genom tiderna när man ser denna insats i ålder av.....damers ålder etc

Matchfakta: 3-0 (2-0)
Hörnor: 7-2 (4-0) Avslut 12-9 (5-5)

1-0 18min Amanda Låg hård frispark från ca 25met som smiter in vid närmsta stolpen
2-0 28min Alina (Emelie) Bra uppspel på Emelie som hittar djupledslöpande Alina o hon rullar lugnt in bollen
30min Linnea in Carro ut
3-0 57min Amanda Ny frispark, denna gång ca 30met från boll som flyger in i nättaket
70min Nora ut Alva in
75min Catrin in Emelie ut